Waar ben jij van overtuigd?

Gepubliceerd op 30 juni 2022 om 12:18

Misschien vind je zelfstandigheid of zelfredzaamheid enorm belangrijk.En als jij overtuigd bent dat jouw kindje zelf wel kan poetsen. Wat denk jij dat er gebeurt: als jij als ouder verzocht wordt door de tandarts om zelf te gaan poetsen bij je kindje voortaan?Gedachten bepalen onze emoties of gevoelens. En in de situatie hierboven, hoe zou jij je voelen als dit tegen je gezegd wordt.Sta je dan te juichen van plezier? Ik denk het niet. Ik zou denk ik iets voelen dat raakt aan boos, frustratie of irritatie.

En toen...

Ons gedrag volgt weer ons gevoel of emoties. Dus je raad het waarschijnlijk al!Ik zou het wel gaan proberen. En jij?Maar het wordt natuurlijk een regelrechte ramp. Ik ben er dan waarschijnlijk wel direct klaarmee. Want het bevestigd wat ik toch al dacht. Ik ben al zo moe en mijn kindje ook. Dus voortaan weer zelf poetsen, geen gaatjes, dus hoe erg kan het zijn.

Door te blijven doen wat je altijd deed, krijg je …

Zo zie je maar dat onze overtuigingen bepalend zijn voor ons gedrag. Wil je ander gedrag, ga dan eens op speurtocht naar je overtuigingen!In de super poetsouder training ga je dat ook doen tijdens de hobbelanalyse. Het is heel verhelderend! Wil jij ook een gaatjes-vrije-toekomst voor je kindje? En kan het poetsen nog wel wat leuker?Stap nu in de super poetsouder training en ontvang gratis een knuffel-poets-box er als bonus bij.