Hoe scoor jij op goed poetsen?

Gepubliceerd op 1 juli 2022 om 09:15

Om je kindje een gaatjes-vrije-toekomst te geven is het belangrijk dat de mond toch minimaal voor 80% schoon is van plaque.

Hoe schoon is het als jij hebt gepoetst? En hoe bepaal je hoe schoon de mond is na een poetsmoment?

Ga lekker kleuren!

De makkelijkste manier om te bepalen of de mond van je kindje schoon is, is kleuren. Kleuren? Ja! Je hebt kleurtabletten, de zogenaamde plaqueverklikkers, om visueel te maken of er nog plaque zit of niet.

Makkelijker kan ik het je niet maken

Zo zag ik laatst een kindje in de praktijk die tandenpoetsen niet meer toeliet vanwege het wisselen van het melkgebit. Dit kindje vond het een rot gevoel en vond het spannend. Heel begrijpelijk, toch is niet poetsen geen optie als je een gaatjes-vrije-toekomst wil. Zeker omdat nieuwe tanden en kiezen extra kwetsbaar zijn voor gaatjes omdat het glazuur (de buitenste laag) nog niet volledig hard is.

De wiebeltanden eruit halen was nog spannender, dus hebben we gekozen voor de meest makkelijke route en dat is het gebruik van kleurtabletten.

Je weet dan als ouder en als kindje precies wat er gedaan moet worden om een schone mond te hebben! Wil jij nog meer tips en tricks om te zorgen dat jij goed tandenpoetst?

Stap nu in de super poetsouder training en ontvang gratis een knuffel-poets-box er als bonus bij. bonus bij.