Schaam jij je ook?

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 11:49

Laatst belde een ouder ons op, haar kindje had last van de kies en bij nadere inspectie in de mond, denkt ze een gaatje.

Uiteraard is er een afspraak gemaakt om te kijken en helaas bleek het een gaatje te zijn. Deze ouder had geen bevestiging van onze vakkundige blik of foto.

Ze schaamde zich enorm.

Het had voorkomen kunnen worden

Het gaatje had zeker voorkomen kunnen worden als er eerder een afspraak gepland was. Deze was namelijk al een tijdje uitgesteld in verband met alle gedoe rondom corona.

Heel begrijpelijk. Alleen houdt de plaquevorming en de bacteriën die verantwoordelijke zijn voor de gaatjes daar geen rekening mee.

En uit onderzoek blijkt dat onze gezonde gewoontes na alle lock-downs wel weer wat opgepoetst mogen worden. Minder tandenpoetsen. Meer eet- en drinkmomenten. Kortom, een explosie aan gaatjes!

Gaatjes in een melkgebit gaan nu eenmaal sneller

Door de anatomie van de melktanden en kiezen en omdat ze vaak nog niet volledig sterk zijn (vanwege het doorbreken) is er zo een gaatjes en binnen 3 maanden is het zo groot dat er zelfs een ontsteking kan zijn.

Nu heeft het geen zin om jezelf voor je kop te (blijven) slaan. Kom in actie, ga het gevecht aan met plaque. Kortom, niet lullen maar poetsen!

Wil jij leren hoe en waarmee je het beste kan poetsen. Zodat je thuis kan zorgen dat de mond van je kind stralend gezond wordt en vooral blijft?

Doe dan mee met de super poetsouder training!