Mijn kindje durft niet te poetsen!

Gepubliceerd op 14 juli 2022 om 09:15

Als een kindje zich niet stoer genoeg voelt en dus bang wordt, dan is het belangrijk om te ontdekken wat hier achter zit.

Welke ervaring of welke gedachte bepaald in dit geval dat je kindje niet meer wil poetsen?  Dus ga het gesprek aan met je kindje, kijk in de mond en ontdek.

Wiebeltanden zijn vaak de boosdoeners

Als je kindje gaat wisselen, dan gaan de melktanden en kiezen steeds losser zitten. Dit voelt gek en kan zelfs voor sommige kinderen gevoelig zijn om te poetsen. Ze zijn bang voor pijn en soms hoor ik dat kinderen bang zijn dat ze kapot gaan.

Het gevolg is dat er zachter gepoetst wordt of helemaal niet meer.

Niet poetsen is alleen niet de oplossing

Door te stoppen met goed te poetsen of helemaal te poetsen, wordt de mond steeds viezer. Dit is vervelend omdat de kans op gaatjes toeneemt en dan zal het niet leuker worden. Je gaat minder lekker ruiken uit je mond.

Maar hoe dan wel poetsen?

Je kunt natuurlijk vragen aan de tandarts om de wiebeltanden eruit te halen. Dit is vaak een nog grotere stap dan poetsen.

Je kunt dentinox gebruiken als pijnstiller bij wiebeltanden. Deze smeer je dan in. Het alternatief is kleuren, zodat je weet tot hoelang je nog moet poetsen.

Nog meer hulp nodig? Stap vandaag nog in bij de super poetsouder training. Naast alle kennis, kun je tandarts Loes op elk moment hulpvragen via de besloten Facebookgroep die bij deze training hoort.